WEBSHOP IS TIJDELIJK UITGESCHAKELD, WEL ZIJN DE PRODUCTEN BIJ ONZE WINKEL TE VERKRIJGEN

Er heerst veel onduidelijkheid over zaktraining ofwel bokszaktraining. de training is van oorsprong een conditionele training voor kickboksers, waarbij er geschopt en geslagen wordt op een (meestal) lange bokszak. De constante herhaling van een techniek en de intensiteit ervan, leidt tot een vechter met meer conditie en betere technieken.
In de loop der jaren heeft het zich echter ontwikkeld tot een eigen sport. De intentie bij zaktraining tegenwoordig is om lekker los te gaan op een bokszak onder leiding van een ervaren leraar.

Het voordeel van deze sport, is dat het een complete work-out is, waarbij je niet alleen conditie traint, maar ook je armen, benen, billen en buik. Daarnaast leer je ook nog eens stoot- en traptechnieken die je weerbaarder maken.
Het is niet meer alleen bedoeld voor kickboksers of boksers. Iedereen, man, vrouw, kind kan het tegenwoordig doen. Bij de meeste sportscholen bieden ze het wel in een of andere vorm aan.
Mocht je ergens starten met zaktrainingen, let er dan wel op dat ze een goede warming-up geven en dat ze weten wat ze doen. Onervaren leraren kunnen zorgen voor vervelende blessures door verkeerde technieken op de zak te laten doen.
De eerste sportschool in Twente die zaktrainingen aanbood is Angelogym, 30 jaar geleden gestart in Glanerbrug, nu ondergebracht in het prachtige pand van Centurion Sports. Voor meer info over zaktrainingen: Centurion Sports Enschede | Zaktraining

Wat heb je nodig voor zaktraining?

Voor zaktraining heb je in feite alleen handschoenen nodig. In de meeste bokszaktrainingen wordt er blootsvoets getraind. Korte broek en shirt. Wij adviseren wel bandages om geen blessures aan de handen en polsen te krijgen. Mocht je last hebben van gevoelige schenen, kun je altijd scheenbeschermers dragen. Voor zaktraining adviseren wij altijd de instap scheenbeschermer.

Start WhatsApp
vragen?
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen?