WEBSHOP IS TIJDELIJK UITGESCHAKELD, WEL ZIJN DE PRODUCTEN BIJ ONZE WINKEL TE VERKRIJGEN

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van (Kick)Bokshandschoenen?

Er zijn zoveel soorten handschoenen, dat je er gek van zou worden! Leer, PU, 10 Oz. of 16 Oz. materiaal, klitteband, veters en ga zo maar door…!

In dit artikel proberen we je een beetje wegwijs te maken in de wereld van de (kick)-bokshandschoenen en de MMA-handschoenen.

Belangrijk is dat je altijd overlegt met je eigen boks/kickboks leraar. Veel scholen hebben andere ideeën over maten/gewicht etc.. Waar de ene school alleen 16 oz gebruikt, heeft de andere school verschillende maten voor elke leerling.
Woon je in de buurt van een fightshop, kun je het beste altijd gaan passen. het is net al met schoenen. Wat de een fijn vindt, vindt de ander verschrikkelijk.
Er is een soort van standaard voor het meten van de handschoenen. Over het algemeen is het: hoe zwaarder de persoon en hoe groter de handen, hoe zwaarder de handschoenen. Ook is het belangrijk dat je weet waar je ze voor gaat gebruiken, technieken, sparren of zaktraining.

Maat

Handomvang

Gewicht

  8 oz

 14-17cm

 40-50kg

10 oz

 17-19cm

 50-60kg

12 oz

 19-22cm

 60-75kg

14 oz

 22-24cm

 75-85kg

16 oz

 24-26cm

 85-92kg

18 oz

26cm of meer

92kg of meer

Wij raden bokshandschoenen af voor zaktraining. daar zijn zakhandschoenen voor bedoeld, maar uiteraard doe je aan wat je zelf het fijnst vindt zitten.

Wat betekent Oz. eigenlijk?
Oz. staat voor ounce, dat is een gewichtseenheid. het gaat dus niet altijd om de grootte, soms zit een 14 Oz handschoen wijder dan een 16 Oz. Hieronder de tabel voor de gewichten van een boks-handschoen

6 ounce = 170.10 gram  
7 ounce = 198.45 gram  
8 ounce = 226.80 gram  
9 ounce = 255.15 gram  
10 ounce = 283.50 gram  
11 ounce = 311.85 gram  
12 ounce = 340.20 gram  
13 ounce = 368.55 gram  
14 ounce = 396.90 gram  
15 ounce = 425.25 gram  
16 ounce = 453.60 gram  
17 ounce = 481.95 gram  
18 ounce = 510.30 gram  

Leer of PU ?
Wat is nu eigenlijk PU? PU staat voor Polyurethaan en is een soort imitatieleer dat bijna niet van het echte leer te onderscheiden is.
Nadelen is dat het niet zo lang meegaat als echt leer.
Welke moet ik dan nemen?
We adviseren voor de beginnende jeugd/dames  om te starten met PU handschoenen. De sterkere/zwaardere fanatieke vechters gaan meestal voor leer.  Belangrijk is ook om te weten hoe vaak je ermee gaat trainen. Train je elke dag? Dan is leder/leer een must.
Uiteraard kijk je ook naar de prijs. Over het algemeen is PU goedkoper dan leer. Ook daar zijn uitzonderingen op.

Dames of heren handschoenen?
Bokshandschoenen zijn voor zowel dames als heren gelijk. Vaak zijn de dames wat leuker afgewerkt en hebben mooie prints en kleurtjes.

Wat is het verschil tussen bokshandschoenen en zakhandschoenen?
De meeste mensen vinden het wel fijner om met normale bokshandschoenen op de zak te trainen, maar wij adviseren altijd zakhandschoenen voor zaktraining. Uiteraard moet men aandoen wat het lekkerste zit. Normale bokshandschoenen zijn niet gemaakt voor urenlange training op een harde bokszak en slijten daardoor veel sneller. 
Zakhandschoenen zijn daar wel voor bedoeld. Doe je naast zaktraining ook normaal kickboksen/boksen, kun je het beste een paar normale en een paar zakhandschoenen in je tas hebben. 

MMA handschoenen? Welke?
MMA handschoenen zijn kleine handschoenen bedoeld voor de MMA vechter. Vingers en duim zijn vrij, zodat men kan vastpakken en grapplen.
De gemiddelde  Oz. voor wedstrijden is 4 Oz.
Dit soort handschoen is zeker niet bedoeld voor zaktraining en normaal kickboksen!
Ze zijn kleiner en lichter dan bokshandschoenen. de klap zal dan ook harder aankomen.
MMA handschoenen zijn er met normale padding en met een dikkere padding die vaak tijdens de trainingen gebruikt worden om minder schade toe te brengen.

 

Start WhatsApp
vragen?
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen?