WEBSHOP IS TIJDELIJK UITGESCHAKELD, WEL ZIJN DE PRODUCTEN BIJ ONZE WINKEL TE VERKRIJGEN

Creatine is eigenlijk een soort ‘supertank’ voor energie in je lichaam. Het zit in je spieren en helpt je om krachtige explosieve bewegingen te maken, zoals sprinten of gewichtheffen.

Als je creatine inneemt, helpt het je spieren meer energie te produceren tijdens korte, intense inspanningen. Dus, stel je voor dat je een extra boost krijgt tijdens die zware trainingen of wedstrijden.

Het proces verloopt als volgt: je spieren zetten creatine uit de lever en nieren om in creatinefosfaat. Dit creatinefosfaat wordt vervolgens omgezet in adenosinetrifosfaat (ATP), wat essentieel is voor spiercontracties en energieproductie.

Als ATP afgebroken wordt, blijft er ADP over.
ATP moet je zien als een volledig opgeladen batterij, terwijl ADP meer lijkt op een halfopgeladen batterij.

Wat zijn de voor en nadelen van creatine?

Voordelen:

  1. Verhoogde spierkracht en -uithoudingsvermogen: Creatine kan helpen bij het verbeteren van de prestaties bij korte, intense inspanningen zoals krachttraining en sprinten door de spierkracht en -uithoudingsvermogen te verhogen.
  2. Toename van spiermassa: Het gebruik van creatine kan leiden tot een toename van de spiermassa, vooral bij mensen die deelnemen aan weerstandstraining.
  3. Versneld herstel: Creatine kan het herstelproces na inspanning versnellen door het verminderen van spierschade en ontstekingen.
  4. Verbeterde cognitieve functie: Sommige onderzoeken suggereren dat creatine-suppletie ook voordelen kan hebben voor de cognitieve functie, waaronder verbeterd geheugen en denkvermogen.

Nadelen:

  1. Gewichtstoename: Creatine kan leiden tot een toename van het lichaamsgewicht als gevolg van vochtretentie in de spieren. Dit kan voor sommigen als nadelig worden beschouwd, vooral voor atleten die hun gewicht moeten beheersen.
  2. Maagklachten: Sommige mensen ervaren maagklachten zoals misselijkheid, diarree of krampen bij het gebruik van creatine.
Start WhatsApp
vragen?
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen?