WEBSHOP IS TIJDELIJK UITGESCHAKELD, WEL ZIJN DE PRODUCTEN BIJ ONZE WINKEL TE VERKRIJGEN

Whey-eiwit, afgeleid van wei, dat is het vloeibare bijproduct dat ontstaat tijdens de productie van kaas, is een van de meest populaire supplementen onder sporters en fitnessliefhebbers. Hier is wat whey-eiwit doet en of het goed voor je is:

 1. Spierherstel en -groei: Whey-eiwit staat bekend om zijn hoge biologische waarde en snelle opname, wat betekent dat het efficiënt wordt gebruikt door je spieren om te herstellen na een training en om spiergroei te bevorderen.
 2. Verhoogde eiwitinname: Voor mensen die moeite hebben om voldoende eiwitten binnen te krijgen via hun normale voeding, kan whey-eiwitsuppletie helpen om hun dagelijkse eiwitinname te verhogen, wat essentieel is voor spierherstel en -groei.
 3. Verzadiging: Eiwitten, waaronder whey-eiwit, kunnen helpen om een gevoel van verzadiging te bevorderen, wat kan helpen bij het beheersen van de eetlust en het bevorderen van gewichtsverlies of -beheer bij sommige mensen.
 4. Immuunfunctie: Whey-eiwit bevat ook bioactieve componenten zoals lactoferrine en immunoglobulinen die kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezond immuunsysteem.

Of whey-eiwit goed voor je is, hangt af van verschillende factoren, waaronder je doelen, voedingsbehoeften en eventuele voedselallergieën of intoleranties. Over het algemeen wordt whey-eiwit beschouwd als veilig en effectief voor de meeste mensen, vooral voor degenen die regelmatig sporten of aan krachttraining doen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat whey-eiwit supplementen zijn en geen vervanging mogen zijn voor een uitgebalanceerd dieet dat bestaat uit hele voedingsmiddelen. Daarnaast kunnen sommige mensen lactose-intolerant zijn of een allergie hebben voor melkeiwitten, dus moeten ze voorzichtig zijn bij het gebruik van whey-eiwit.

Wat zijn de voor of nadelen van whey of proteine/eiwit?

Hier zijn enkele mogelijke voor- en nadelen van het gebruik van whey-eiwit:

Voordelen:

 1. Hoge biologische waarde: Whey-eiwit heeft een hoge biologische waarde, wat betekent dat het goed wordt opgenomen en efficiënt wordt gebruikt door het lichaam om spieren te herstellen en op te bouwen na een training.
 2. Snel opneembaar: Whey-eiwit wordt snel opgenomen door het lichaam, wat betekent dat het snel beschikbaar is om te worden gebruikt door de spieren voor herstel en groei.
 3. Rijk aan aminozuren: Whey-eiwit bevat alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor spierherstel en -opbouw, waardoor het een complete eiwitbron is.
 4. Gemakkelijk te consumeren: Whey-eiwit is verkrijgbaar in poedervorm en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan shakes, smoothies of andere gerechten, waardoor het een handige manier is om extra eiwitten toe te voegen aan je dieet.

Nadelen:

 1. Kan gastro-intestinale problemen veroorzaken: Sommige mensen ervaren maagklachten zoals misselijkheid, opgeblazen gevoel, krampen of diarree bij het consumeren van whey-eiwit, vooral in grote hoeveelheden of als ze gevoelig zijn voor zuivelproducten.
 2. Kan allergische reacties veroorzaken: Whey-eiwit wordt afgeleid van koemelk en kan allergische reacties veroorzaken bij mensen met een melkallergie. Zelfs mensen met lactose-intolerantie kunnen moeite hebben met het verteren van whey-eiwit, afhankelijk van de mate van intolerantie.
 3. Kan duur zijn: Hoogwaardige whey-eiwit supplementen kunnen prijzig zijn, vooral als ze worden gebruikt als hoofdbron van eiwitten.
 4. Kan overconsumptie van eiwitten bevorderen: Hoewel eiwitten essentieel zijn voor spierherstel en -opbouw, kan overmatige consumptie van whey-eiwit of andere eiwitsupplementen leiden tot een onevenwichtige voeding en overbelasting van de nieren.

Kun je dik worden van whey – eiwit?

Whey-eiwit zelf zal je niet per se dik maken. In feite kan het zelfs helpen bij gewichtsbeheersing omdat het kan helpen om een gevoel van verzadiging te bevorderen, waardoor je mogelijk minder calorieën uit andere voedingsmiddelen consumeert.

Echter, net als met elk voedingsmiddel of supplement, kan het totale effect op je lichaamsgewicht afhangen van hoe je whey-eiwit in je dieet opneemt en van je totale calorie-inname en -verbruik. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, ongeacht de bron van die calorieën, kun je uiteindelijk aankomen.

Hieronder een deel van ons assortiment:

Start WhatsApp
vragen?
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen?